Zena Rae Borst 1 002Op 30 september en 1 oktober vindt op Sportcomplex De Meent de 1e kwalificatie om de KNSB cup plaats. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatiewedstrijd voor de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden mid februari 2018. De Alkmaarsche IJsclub, de Meent en Alkmaar Sport zijn er trots op dat zij de Nederlandse schaatstop mogen ontvangen en wederom een dergelijk grootschalig KNSB evenement mag organiseren op dit hoge niveau. De KSNB Cup vindt in Alkmaar voor de derde maal plaats.

Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen 4 rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Zena-Rae Borst (16 jaar) en Lika Brons (15 jaar) (beiden junioren), Melissa Hopman (13 jaar) en Vladimir Markov (15 jaar) (beiden Advanced Novice).

Rijders trainen sinds medio augustus dagelijks 1 a 2 keer op de Meent in Alkmaar o.l.v. hoofdcoach Marcus Deen, voormalig EK en WK rijder en gediplomeerd (bonds) trainer kunstschaatsen. Rijders hebben zich tevens optimaal kunnen voorbereiden tijdens de tweeweekse stage van het 1e Summerkamp Kunstrijden Alkmaar 2017, wat afgelopen augustus haar 1e succesvolle editie beleefde.

De landelijke KNSB cup selectiewedstrijden zijn een opmars voor deelname aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden/Challenge Cup tussen 22-25 februari 2018 op de Uithof in Den Haag. Rijders moeten naast leefstijdsgebonden selectie criteria, een bepaald minimum aantal punten behalen voor hun technische uitvoering en presentatie.

Op zaterdag vindt de wedstrijd plaats tussen 17.00-16.00 en op zondag tussen 9.30-17.30. Toegang is gratis, bezoekers zijn van harte welkom op onze tribune en Horeca TRCKK is het gehele weekend open voor heerlijke versnaperingen. De wedstrijd in Alkmaar wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online. De livestream is te vinden via facebook: www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/.

================================

Preview 2017-2018:

Tijdens seizoen 2017-2018 zullen diverse nationale en internationale wedstrijden worden verreden. Niet alleen in het NK circuit verschijnen diverse rijders van AIJC Kunstrijden aan de start maar ook tijdens de landelijke bokalen wedstrijden zullen zij strijden om het eremetaal. De jaarlijkse Waagbokaal vindt dit jaar plaats op 14 januari 2018, de Wintershow op 23 december 2017 en de spectaculaire IJsshow, inmiddels een begrip in Alkmaar en omstreken op 14 en 15 april 2018.

uper intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen