melissa2017a

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017 vond op De Meent in Alkmaar de 1e selectie plaats van de KNSB CUP KUNSTRIJDEN.

De Alkmaarsche IJsclub, de Meent en Alkmaar Sport zijn er trots op dat zij voor de 3e keer de Nederlandse schaatstop mocht ontvangen en wederom een dergelijk grootschalig KNSB evenement kon organiseren op dit hoge niveau. De wedstrijd was een groot succes en werd druk bezocht. Live uitzending werd wederom verzorgd door Show Your Skill Online.

2 rijders hebben zich reeds geplaatst voor de KNSB CUP in Den Bosch, maart 2018. (o.a. Melissa Hopman, -tevens geselecteerd lid van Stichting Kunstrijden Nederland- en Lika Brons). De landelijke KNSB cup selectiewedstrijden zijn een opmars voor deelname aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden/Challenge Cup tussen 22-25 februari 2018 op de Uithof in Den Haag. Rijders moeten naast leeftijdsgebonden selectie criteria, een bepaald minimum aantal punten behalen voor hun technische uitvoering en presentatie. Uiteraard is het doel van alle rijders tijdens de kwalificatiewedstrijden de puntenlimiet te halen voor dit Kampioenschap.

Een zestal bokaalrijders was in het weekend van 7 oktober aanwezig bij de 1e Nationale Bokaal selectie in Den Bosch. Iedereen rijdt 2 selecties en de beste 6 of 12 binnen een categorie rijden een finale. De finale vindt plaats tijdens de Kunstrijweek in Den Bosch, maart 2018. AIJC kunstrijden hoopt uiteraard weer hoge ogen te gooien. Afgelopen week reed Billy de Munk in haar categorie midi’s al naar het zilver. Haar clubgenootje Alessia Ballirano stond op een mooie 5e plaats. Het belooft veel goeds.

Wedstrijdrijders trainen sinds medio augustus alweer dagelijks 1 of 2 keer o.l.v. hoofdcoach Marcus Deen. Rijders hebben zich dit jaar tevens optimaal kunnen voorbereiden tijdens de 2weekse stage van het Summerkamp Kunstrijden Alkmaar 2017, wat afgelopen augustus haar 1e succesvolle editie beleefde.

Tijdens het Summercamp Kunstrijden Alkmaar werden zeer intensieve lessen gegeven door professionele coaches uit binnen en buitenland. Naast off ice kregen deelnemers kregen ook Zumba, Drama, Yoga en Capoeira. Tussendoor was RTVNH nog op bezoek en het Summercamp stond uitgebreid vermeld in de locale kranten.

De wedstrijdgroep van AIJC Kunstrijden telt ongeveer 35 leden. De recreanten teller staan nu op ongeveer 65 leden.

Via de website bieden wij nog steeds mooie proefpakketten aan, met 1 gratis les en daarna 3 snuffellessen. Enthousiaste coaches staan klaar. De lessen vinden plaats op maandagavond, dinsdag einde van de dag of zaterdagochtend. Informatie over het winterpakket via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct inschrijven via: aijc.nl/kunstschaatsen/inschrijven.
Kunstrijden doet tevens mee aan de AH sportactie. Inschrijven met volle spaarkaarten is ook mogelijk via de desbetreffende website.

Preview 2017-2018:
De ijshal blijft komende zomer wederom open voor de afdeling kunstrijden. Wedstrijdrijders zullen na een korte break verder trainen. Ook recreanten of beginnende schaatsers kunnen zich inschrijven voor een zomerijs abonnement of een actiepakket.

Voorafgaand aan het zomerijs heeft AIJC kunstrijden nog een spetterende IJSSHOW op 13 (try-out) 14 en 15 april. Ruim 100 schaatsers presenteren gave shownummers en solo's die ons meevoeren in allerlei mooie sferen op een nog later bekend te maken thema! De IJsshow is inmiddels een begrip in Alkmaar en omstreken dus mis deze editie niet.

Tijdens seizoen 2017-2018 zullen diverse nationale en internationale wedstrijden worden verreden. Niet alleen in het NK circuit verschijnen diverse rijders van AIJC Kunstrijden aan de start maar ook tijdens de landelijke bokalen wedstrijden zullen zij strijden om het eremetaal.

De jaarlijkse Waagbokaal vindt dit jaar plaats op 14 januari 2018 waar alle beginnende wedstrijdrijders hun eerste kuren op het ijs laten zien. De allerjongste rijders stelen hier de show. Niet alleen AIJC rijders, maar rijders uit het hele land komen naar de Waagbokaal.
De gezellige Wintershow met zelfgemaakt lekkers, gluhwein en mooie presentaties en improvisaties van alle rijders vindt plaats op 23 december 2017.
Het jaarlijkse Clubkampioenschap waar alle rijders acte de presance geven is op 3 maart 2018.