Melissa Hopman (Alkmaar, 13) naar de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2018

persberichtmelissa1

Tussen 22 en 25 februari is De Uithof in Den Haag het toneel van de Challenge Cup / NK Kunstrijden.

De Challenge Cup / NK Kunstrijden is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren categorie de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega rijders.

Internationale toprijders komen naar Den Haag voor de ideale en laatste voorbereiding op het WK en het WK junioren. Voor de Nederlandse deelnemers (geplaatste A rijders) staan naast deelname in deze internationale competitie, de nationale titels op het spel.

Melissa Hopman (13 jaar) rijdster bij AIJC Kunstrijden, heeft zich dit seizoen wederom weten te plaatsen voor het kampioenschap. Dit seizoen debuteerde zij in de categorie Advanced Novice A Dames. Binnen een aantal selectiewedstrijden moest zij naast leeftijdsgebonden selectiecriteria een minimum aantal punten behalen (69,00) voor de technische uitvoering en presentatie van twee kuren.

persberichtmelissa2

Hopman staat momenteel 5e in de ranking/eindstand en in totaal doen er in de desbetreffende categorie slechts 11 rijders mee aan het kampioenschap. Zij reed naast de selectie wedstrijden in Alkmaar (11e plaats), Zoetermeer (10e plaats) en Leeuwarden (5e plaats), ook twee internationale ISU wedstrijden. Hopman reed aanvankelijk twee sterke kuren tijdens de Golden Bear in Zagreb (8e) maar tijdens de Santa Claus Cup in Budapest bleek zij nog meer in vorm en behaalde met het springen van twee dubbele axels een puntentotaal en tevens personal best van 79,18 punten. Een 11e plaats binnen een zeer sterk concurrerend internationaal deelnemersveld van 34 rijdsters, mag hierbij zeker genoemd. Tevens zette Hopman dit jaar de International Miniemen Cup in Lommel (B) op haar naam.

Hopman is sinds 2017 één van de geselecteerde rijders van het top talenten team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN). SKN, opgericht door Joan Haanappel, stelt zich als doel het stimuleren van het kunstrijden in Nederland in algemene zin en in het bijzonder het stimuleren van jong toptalent.

Hopman werd eerder 2e tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden 2017 in de categorie basic novice A dames en was tevens Gewestelijk Kampioene (2016) in de categorie pre basic novice A dames.

Hopman is lid van AIJC Kunstrijden en maakt deel uit van de Alkmaarse selectiegroep. Zij traint 5 dagen per week op de Meent in Alkmaar bij Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden, EK, WK) en choreografe Terry Banghart (voorheen soliste bij Holiday on Ice and Ice Capades).

Sinds 2017 heeft Hopman een belofte status van de bond (KNSB) en zit zij in de lootklas van het Willem Bleau.

Melissa live zien?

persberichtmelissa3

Het ONK in de Uithof Den Haag wordt wederom live uitgezonden via ShowYourSkillOnline, het online platform voor kunstwedstrijden in Nederland: http://www.showyourskill.online/. Bezoekers kunnen uiteraard ook naar de Uithof in Den Haag komen tussen 22 en 25 februari. Kijk voor het programma op www.schaatsen.nl. Naast het NK in Den Haag kun je Melissa zien rijden tijdens de Clubkampioenschappen op 10 maart en tijdens de jaarlijkse ijsshow op 14 en 15 april op de Meent.

Challenge Cup: bij de Challenge Cup komen topkunstschaatsers van over de hele wereld naar Den Haag om hun kunsten te vertonen. Wat we op tv voorgeschoteld krijgen is indrukwekkend, maar wat je te zien krijgt op de Challenge Cup is andere koek. Absolute topsport met showelementen tijdens de Challenge Cup in de Uithof. Een uitgelezen kans om in Den Haag te proeven van de internationale top binnen het kunstrijden en de eigen nationale toppers aan te moedigen.