Podium voor Alessia Ballirano op de 3e nationale bokaal wedstrijd Groningen

alessiagroningen2018

Op 13 januari j.l. werd de 3e nationale bokaal wedstrijd verreden in Groningen.
Onder begeleiding van hoofdcoach Marcus Deen streden er 7 rijders van AIJC in Groningen om het eremetaal.

Van de deelnemende AIJC schaatsers behaalde Alessia Ballirano uit Sint Maartensvlotbrug een podiumplaats maar ook alle andere rijders lieten prachtige kuren zien.
Alessia zette een sterke kur neer verbeterede haar personel best met ruim 5 punten. Zij ging met het goud naar huis en steeg van de 1e reserveplek naar 1e in het voorlopig algeheel klassement voor de landelijke bokalenfinale.
Ook haar schaatsgenootjes Enya Patel en Billy de Munk lieten goede kuren zien en behaalden repsectievelijk de 10e en 11e plaats. In de mini's behaalde Willemijn van Dijk eveneens een mooie 13e plaats.
Andere plaatsen waren voor Vanessa Dreyer Fernandez 17e plaats en Esmee van Sermond 22e plaats.
Femke Jansen kreeg een 10e plaats in de maxi's.

De volgende nationale bokaal wedstrijd vindt plaats in Heerenveen op 10 februari a.s. Tevens is er nog een extra selectiemoment tijdens de Stars on Ice Cup te Zoetermeer op 27 en 28 januari. De rijders van AIJC Kunstrijden zullen alles op alles zetten om hun plekje in de finale alsnog te bemachtigen.

De nationale bokaal wedstrijden zijn een opmars voor de landelijke KNSB bokaal finale tussen 22-24 maart 2018 te Den Bosch. (Nationale KunstrijWeek). Uit 4 kwalificaties worden afhankelijk van de grootte van de groep de beste 6, 8 of 16 rijders geselecteerd. AIJC hoopt uiteraard hoge ogen te gooien.
Geplaatst: Alessia Ballirano (midi), Willemijn van Dijk (mini), Kaylee Moree (pre basic novice B)

Nieuw dit jaar is dat tijdens de KunstrijWeek niet alleen de beste bokalen op het ijs verschijnen maar ook de top van de A rijders strijden in diezelfde KunstrijWeek om de podiumplaatsen in de KNSB CUP A. Zo zijn alle categorieen samengevoegd in deze "KunstrijWeek".
Geplaatst: Lika Brons (junioren A), Katya ElKaalani en Elizabeth Pielkenrood (prebasic novice A)

Het Open Nationaal Kampioenschap 2018 vindt samen met de Challenge Cup 2018 eerder plaats en wel tussen 22-25 februari 2018 te Den Haag.
Rijders moeten naast leefstijdsgebonden selectie criteria, een bepaald minimum aantal punten behalen voor hun technische uitvoering en presentatie.
Geplaatst: Melissa Hopman (advanced novice A)

==============
Foto credits: Piet van Es