Nationale Bokaalfinale voor 4 rijders van AIJC Kunstrijden tijdens de Kunstrijweek

Nationale Bokaalfinale 2018a

Van 22-24 maart 2018 vindt in het Sportiom in Den Bosch de Nationale Bokaalfinale plaats.

Uit 4 kwalificatie wedstrijden (afhankelijk van de categorie) zijn de beste 8 of 16 rijders geselecteerd. AIJC hoopt uiteraard hoge ogen te gooien met vier geplaatste rijders.
Kaylee Moree (pre basic novice B), Alessia Ballirano, Enya Patel (midi) en Willemijn van Dijk (mini) zullen daartoe afreizen naar Den Bosch.

Nationale Bokaalfinale 2018c

Kaylee Moree (12 jaar, Heemskerk)
Kaylee Moree debuteert dit jaar in de B categorie (pre basic novice B) en dat werpt ook dit jaar zijn vruchten af. Na vorig jaar steeds constant gereden te hebben -met als kers op de taart een 1e plaats bij de midi's in de bokaalfinale- rijdt zij ook dit jaar wederom technisch sterk en staat welverdiend op de 2e plaats in de eindranking met een totaal aantal punten van 25,80. Kaylee zal met 16 rijders strijden om het eremetaal.

Nationale Bokaalfinale 2018d

Alessia Ballirano (13 jaar, St Maartensvlotbrug)

Alessia Ballirano rijdt voor het tweede jaar in de midi's. Vorig jaar veroverde zij een mooie 5e plaats in de finale. Tijdens de laatste selectiewedstrijd verbeterde zij haar personal best met ruim 5 punten. Zij ging met het goud naar huis en steeg van de 1e reserveplek naar de 3e plaats in het eindklassement met een puntentotaal van 24,70. In totaal rijden er in deze categorie slechts 8 rijders.

Nationale Bokaalfinale 2018bEnya Patel (14 jaar, Heerhugowaard)
Enya Patel is een tijdje uit het wedstrijdcircuit geweest. Eerder reed zij bij de pupillen maar dit jaar debuteert zij vanwege leeftijd en behaalde testen in de midi's. Dat doet zij niet onverdienstelijk.
Met pas 1 selectiewedstrijd gereden te hebben wist zij zich de 2e kwalificatie meteen in de top 8 te schaatsen en is met een score van 21,70 geplaatst voor de finale. Samen met clubgenootje Alessia Ballirano zal ze strijden om het podium.

Nationale Bokaalfinale 2018eWillemijn van Dijk (10 jaar, Haarlem)
Willemijn van Dijk rijdt als jongste telg voor het 2e jaar in de mini en net als vorig jaar heeft zij de finale bereikt. Willemijn ging rustig van start en bleef constant in het middensegment. Tijdens de laatste selectiewedstrijd reed zij een mooi puntentotaal van 18,91 bij elkaar en staat daarmee op de 12e plaats in de eindranking. De mini's is een grote groep, er doen in totaal maar liefst 16 rijders mee.

Rijdsters live zien?

De bokaalfinale wordt live uitgezonden via ShowYourSkillOnline, het online platform voor kunstwedstrijden in Nederland: http://www.showyourskill.online/. Bezoekers kunnen uiteraard ook naar het Sportiom in Den Bosch komen tussen 22 en 24 maart. Kijk voor het programma op www.schaatsen.nl. Naast de bokaalfinale kun je deze rijdsters en hun clubgenoten bewonderen tijdens de jaarlijkse ijsshow op 14 en 15 april op de Meent.