2Schermafbeelding 2017 12 11 om 21.40.54

Alkmaar/Enschede/Utrecht- Er staat een druk weekend voor de deur. Vele AIJC leden hebben grote/belangrijke wedstrijden in het hele land, maar ook op onze thuisbaan valt er van alles te beleven. Om alles even op een rijtje te krijgen hebben wij een kort overzichtje opgesteld. 

 

Alkmaarsche Interclub

Na paar jaar van afwezigheid is op 15 december de interclub van de Alkmaarsche IJsclub weer terug van weggeweest. Tijdens deze avond gaat de AIJC, 3e tijdens het NK clubs, wederom de strijd aan met verschillende schaatsverenigingen uit o.a. Deventer, Haarlem, Heerhugowaard en Hoorn.

In eigen huis willen wij natuurlijk laten zien waarom wij derde waren van Nederland en willen wij niets minder dan winnen!

 

Clubkampioenschappen super sprint (pupillen)

De volgende dag, 16 december, zijn de eerste clubkampioenschappen alweer een feit. De jongste leden van onze afdeling gaan onderling de strijd aan voor de titel beste sprinter van de club. De prijzen zijn al gereld en we hebben ook een bijzonder gast die de prijzen uitreikt, de Kerstman! 

 

NK sprint (junioren A/B)

Ons sprintkanon Isabel Grevelt had zicht tijdens die zeer succesvolle Residentiecup geplaatst voor het NK sprint Junioren. Komende twee dagen gaat zij in Enschede dan met de hele nationale top van de dames junioren B de strijd aan voor de Nederlandse titel. Of Isabel kans maakt? Ja zeker! Tot nu toe staat zij bij de dames B namelijk, op basis van seizoenstijden, eerste op de ranglijst 500m/1.000m van de KNSB.

Tijn Smit rijdt ook het NK sprint, maar dan bij de heren junioren A en doet tevens mee aan de teamsprint in de ploeg van het gewest NH-U.   

 

NK langeafstand (junioren A/B)

Isabel en Tijn zijn niet de enige die naar het oosten van het land afreizen om mee te dingen voor een nationale titel. Robin Groot, Isa Merkuur en Wesley Hollenberg hebben zich enkele weken geleden namelijk geplaatst voor het NK 3.000m bij de junioren A in Enschede. Voor Robin geldt hetzelfde als voor Isabel, zij heeft namelijk de snelste seizoentijd van alle dames junioren A en behoort dus tot de titelkandidaten. Isa gaat gewoon proberen om zo hoog mogelijk te eindigen, een top 10 klassering moet er, als alles goed gaat, wel in zitten. Voor Wesley moet een podiumplek erin kunnen zitten, zeker als hij zijn vorm van de Gruno bokaal (10de) kan doortrekken. 

 

Gewestelijk kampioenschap (junioren C)

Casper Jongkees gaat naar Utrecht voor het Gewestelijk kampioenschap junioren C aldaar. Naast dat er de titel gewestelijk kampioen te winnen is, is deze wedstrijd ook een plaatsingswedstrijd voor de regioselectie NK junioren (C) allround. Het belangrijkste voor Casper is dus gewoon zo hoog mogelijk eindigen zodat hij zich plaatst.