Veel gestelde vragen

• Inschrijven voor een wedstrijd, hoe doe ik dat?
    1. Ga naar de algemene inschrijfsite van de KNSB: www.inschrijven.schaatsen.nl een link staat ook op onze eigen website onder ‘langebaan’ en vervolgens ‘inschrijven wedstrijden’.
    2. Selecteer onze baan (Alkmaar).
    3. Klik de betreffende wedstrijd aan.
    4. Ga naar het kopje ‘inschrijven’.
    5. Nu is het KNSB-relatienummer nodig, dit nummer heb je via de mail gekregen van de KNSB. Om je aan te kunnen melden dien je ook een KNSB wedstrijdlicentie te hebben.
    6. Controleer de gegevens en selecteer de gewenste afstandcombinatie.

Bij een foutmelding tijdens het invoeren van het relatienummer of bij het daadwerkelijk ‘inschrijven’ is waarschijnlijk de wedstrijdlicentie nog niet aangeschaft/verlengd. Dit kan worden gedaan bij de KNSB via www.mijn.knsb.nl. Zij sturen daarvoor zelf een e-mail op het moment dat de rijder wordt ingeschreven als lid. Als de licentie is verlopen krijg je via de mail een melding dat je deze kan verlengen. Inloggen gaat via het relatienummer.

• Al die facturen, waar betaal ik nou eigenlijk voor?

De facturen zijn in eerste instantie gespreid. In april wordt de contributiefactuur verstuurd en in juli worden de schaatsabonnementen in een factuur opgenomen. Na de eerste betaaltermijn volgt, indien nodig, een herinnering. Bij een eventuele tweede herinnering wordt 5 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Contributie:
    Jaarlijkse bijdrage voor de club waarvan bijvoorbeeld de trainers een vergoeding krijgen. Maar ook de voorziening van de zomertrainingen, wedstrijd-ijshuur, bijdrage in de trainerskleding en extra’s bij een wedstrijd zoals oliebollen en prijzen,

Abonnement(en):
    Dit betreft enkel de ijshuur voor de trainingen. Bij twee of meer abonnementen wordt er per abonnement nog €15,- euro trainers vergoeding in rekening gebracht.

KNSB-wedstrijdlicentie:
    Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden dient men een wedstrijdlicentie bij de KNSB aan te schaffen. Hierover ontvang je van de KNSB via de mail een melding. Deze factuur komt dus niet vanuit de club, maar dien je zelf te regelen via www.mijn.knsb.nl

• Hoe kan ik mij afmelden als lid?

Dit kan bij de ledenadministratie (ledenadm.lb.aijc@gmail.com). Voor de start van het zomerseizoen (1 mei). Voor afmeldingen later in het zomerseizoen wordt het zomerlidmaatschap van €60,- gerekend.

• Wijzigingen doorvoeren?

Verhuizen, nieuwe e-mail adres of een wijziging in de abonnement afname? Meld dit niet alleen bij de trainers, maar vooral bij de ledenadministratie (ledenadm.lb.aijc@gmail.com).